منتديات الشهاب

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

2 مشترك

    يا بنات رمضان على الابواب شو تفطرو..ملا ادخلو**

    luna russa
    luna russa
    محرك المنتدى
    محرك المنتدى


    عدد المساهمات : 221
    نقاط : 11366
    السمعة : 4
    تاريخ التسجيل : 27/05/2009
    العمر : 32
    الموقع : /

    يا بنات رمضان على الابواب شو تفطرو..ملا ادخلو** Empty يا بنات رمضان على الابواب شو تفطرو..ملا ادخلو**

    مُساهمة من طرف luna russa الثلاثاء أغسطس 04, 2009 9:22 pm

    محشي البطاطس باللحمه المفرومه







    المقادير:






    كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياريت تكون مستطيله شويا






    نصف كيلو لحم مفروم






    2بصله مفرومه






    2فص ثوم






    2ملعقه صلصه طماطم






    حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره






    ملح ،فلفل اسود، بهارات ،شطه



    الطريقه :






    نبدء بتقشير البطاطس وحفرها من ناحية وحدة بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم و نقلي




    البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكون ذهبي اللون ونضعها على فوط مطبخ




    علشان يتشرب الزيت






    في حلة تانيه نضع البصل المفروم يتشوح ونحركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف




    ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لأن اللحم فيه ما يكفى من الدهون






    ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح






    نغطى اللحم حتى يتشرب من السوائل الى يفرزه اللحم






    ثم نضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى



    تجف كل السوائل من اللحمه






    بعدها نحشي حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم






    فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب


    شوي ثم نضع لها الملح




    ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض


    ربع ساعه
    *أميرة الاحاسيس*
    *أميرة الاحاسيس*
    وسام النشاط
    وسام النشاط


    عدد المساهمات : 568
    نقاط : 11801
    السمعة : 41
    تاريخ التسجيل : 14/05/2009

    يا بنات رمضان على الابواب شو تفطرو..ملا ادخلو** Empty رد: يا بنات رمضان على الابواب شو تفطرو..ملا ادخلو**

    مُساهمة من طرف *أميرة الاحاسيس* الأربعاء أغسطس 12, 2009 5:50 pm

    شكرا على الطبق الرائع

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس مايو 16, 2024 1:55 pm