محشي البطاطس باللحمه المفرومه
المقادير:
كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياريت تكون مستطيله شويا
نصف كيلو لحم مفروم
2بصله مفرومه
2فص ثوم
2ملعقه صلصه طماطم
حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح ،فلفل اسود، بهارات ،شطه
الطريقه :
نبدء بتقشير البطاطس وحفرها من ناحية وحدة بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم و نقلي
البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكون ذهبي اللون ونضعها على فوط مطبخ
علشان يتشرب الزيت
في حلة تانيه نضع البصل المفروم يتشوح ونحركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف
ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لأن اللحم فيه ما يكفى من الدهون
ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح
نغطى اللحم حتى يتشرب من السوائل الى يفرزه اللحم
ثم نضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى
تجف كل السوائل من اللحمه
بعدها نحشي حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب
شوي ثم نضع لها الملح
ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
ربع ساعه
المقادير:
كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياريت تكون مستطيله شويا
نصف كيلو لحم مفروم
2بصله مفرومه
2فص ثوم
2ملعقه صلصه طماطم
حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح ،فلفل اسود، بهارات ،شطه
الطريقه :
نبدء بتقشير البطاطس وحفرها من ناحية وحدة بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم و نقلي
البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكون ذهبي اللون ونضعها على فوط مطبخ
علشان يتشرب الزيت
في حلة تانيه نضع البصل المفروم يتشوح ونحركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف
ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لأن اللحم فيه ما يكفى من الدهون
ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح
نغطى اللحم حتى يتشرب من السوائل الى يفرزه اللحم
ثم نضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى
تجف كل السوائل من اللحمه
بعدها نحشي حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب
شوي ثم نضع لها الملح
ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
ربع ساعه